Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@09:15:42 GMT

کنکور؛ آزمون مهارت سنجی علمی آینده سازان

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۴۳۷۱۵

کنکور؛ آزمون مهارت سنجی علمی آینده سازان

مطبوعات کشور به طور روزانه مهمترین و برجسته ترین رخدادهای داخلی و خارجی را پوشش می دهند. این در حالی است که بخش زیادی از خبرها، یادداشت ها، گزارش ها، گفت وگوها و ... به انعکاس شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه اختصاص می یابد؛ موضوعی که توجه ویژه به آن اهمیتی فزاینده دارد.

گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ موضوع های یادشده را که انعکاس قابل توجهی در روزنامه های صبح شنبه 17 تیر 1396 داشت؛ با هدف آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بررسی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** کنکور؛ نخستین عرصه مهم زندگی دانش آموزان
برای بسیاری از دانش ‌آموزان، کنکور نخستین عرصه جدی زندگی محسوب می ‌شود؛ جایی که خودشان را با تعداد زیادی از همسن و سالانشان در رقابت می ‌بینند و تمام تلاش خویش را به کار می ‌بندند تا خود را ثابت کنند.

روزنامه «آرمان» در گزارشی با انتشار عنوان «کنکور با حضور حداکثری دختران»، نوشت: امسال حدود 900‌هزار نفر در آزمون ورودی دانشگاه‌‌ها شرکت کرده‌اند. روز گذشته رئیس پلیس راه استان همدان گفت که دختر نوجوان که صبح پنجشنبه از شهر بهار برای شرکت در کنکور سراسری عازم همدان بود، در تصادف وانت بار با کمباین در دم جان باخت. از سوی دیگر، دو روز پیش نیز رئیس سازمان سنجش به مسن‌ترین و کم سن و سال‌ترین داوطلب کنکور 96 اشاره کرد. کنکور سراسری سال 96 پایان هفته گذشته برگزار شد. تعداد داوطلبان در 10 سال اخیر با نوساتی همراه بوده است.

در ادامه این گزارش آمده است: در سال 87، 1401351، در سال 88، 1392453، در سال 89، 1251883، در سال 90، 1138243، در سال 91، 1064141، در سال 92، 1083571، در سال 93، 1031381، در سال 94، 880756، در سال 95، 860109، در سال 96، 929791 داوطلب حضور داشتند. از میان داوطلبان کنکور در سال 96، 548‌هزار و 434 نفر را دختران و 381‌هزار و 774 نفر را پسران تشکیل دادند. امسال بر اساس تفکیک رشته‌ها شش‌هزار و 268‌هزار نفر در رشته زبان‌های خارجی شرکت کردند که چهار‌هزار و 595 نفر آن از دختران و یک‌هزار و 673 نفر آن را پسران به خود اختصاص دادند.

روزنامه «اعتماد» با انتخاب عنوان «رشد دوباره داوطلبان آزمون سراسری»، نوشت: برگزاری بزرگ ‌ترین آزمون سراسری کشور طبق رسم هر سال در دو روز پنجشنبه و جمعه انجام شد. سال گذشته ٨٦٠ هزار و ١٠٩ نفر در آزمون سراسری ثبت‌نام کرده بودند که نسبت به سال ٩٤ حدود ١٧ هزار نفر کاهش را نشان می‌داد اما امسال این سیر بار دیگر صعودی شد. هرچند تاثیر مثبت سوابق تحصیلی در نتیجه نهایی کنکور نشان از این ‌دارد که این مهم‌ترین آزمون آموزش عالی کشور دیگر تنها تعیین‌کننده نتیجه نیست اما همچنان نقش بسیار پررنگی در تعیین سرنوشت آموزشی داوطلبان ایفا می‌کند. هنوز هم در روزهای منتهی به کنکور و بعد از آن صحبت از لزوم حذف کنکور به میان می‌آید. مسوولان نظام آموزشی کشور هم معتقدند که تلاش خود را برای ارایه راه‌های جایگزین انجام می‌دهند.

در این گزارش آمده است: در حاشیه برگزاری آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها، بحث کنکور در شبکه اجتماعی توییتر هم داغ شد. کسانی که در انتظار آزمون روز بعد خود بودند و کسانی بود که سال‌ها از تجربه‌شان از شرکت در آزمون سراسری می‌گذشت در مورد این آزمون نوشتند. برخی‌ها به طنز، برخی‌ها جدی و برخی هم مخلوطی از هردو: «به وزیرآموزش و پرورشی که کنکور رو حذف بکنه میگن غول‌کش.» مثل هر سال عکس‌هایی هم از جلسه کنکور بارها دست به دست شدند، عکس از دختری که با لباس رنگی گل‌دار در جلسه حاضر شده بود و داوطلبانی که در سر جلسه به خواب رفته بودند.

روزنامه «ایران» با انتشار عنوان « پایان تب کنکور 96»، آورده است: بر اساس بررسی‌های علمی صورت گرفته سؤالات کنکور سال‌های گذشته بسیار مشکل بود، اما امسال تلاش شد تا محتوای سؤالات آسان‌تر طراحی شود. تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری کاملاً به صورت مثبت است. از دو سال گذشته بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی و همچنین قانون شورای سنجش و پذیرش سوابق تحصیلی دوران دیپلم تا 25 درصد و پنج درصد نیز دوره پیش دانشگاهی در آزمون سراسری کنکور تأثیر مثبت خواهد داشت و اگر در بررسی‌های سازمان نمره داوطلبی با تأثیر این سوابق پایین‌تر بیاید آن نمره اعمال نخواهد شد. به گفته سازمان سنجش کشور نیمه نخست مرداد نتایج اولیه کنکور اعلام می‌شود.

روزنامه «جام جم» در یادداشتی به قلم مسعود کوثری و با درج عنوان «کنکور نشانه ای از بیماری؟» می نویسد: اگر یادتان باشد شخصیتی در فیلم فارسی پیش از انقلاب بود به نام «علی کنکوری» که مظهر یک جوان ایرانی بود که مرتبا در کنکور شرکت می کرد و موفق نمی شد و امروزه تمثیلی شده است برای هزاران جوان ایرانی که مرتبا در فکر شرکت در کنکور و گذشتن از سد آن هستند. اما، این کنکور که زمانی معنا می داد و تعداد صندلی ها نسبت به متقاضیان کاملا کمتر بود، حالا چه معنایی می دهد؟

در ادامه این یادداشت می خوانیم: والدین ایرانی هر ساله میلیون ها تومان صرف کنکور بچه هایشان می کنند که اگر این ارقام را در تعداد متقاضیان ضرب کنیم سر از میلیاردها تومان می زند. بالا بودن نرخ تحصیلات تکمیلی خود شاخصی از توسعه یافتگی است، اما کیست که نداند که این توسعه یافتگی یک جایش لنگ است و درست کار نمی کند. این نشانه ای از بیماری است تا نشانه ای از توسعه یافتگی. اضافه کنید به این وضع کمبود خوابگاه، امکانات آموزشی و رزشی، فروش پایان نامه، آیا با این اوضاع بهتر نیست که دست از این بازی کنکور برداریم و راه حل هایی دیگر برای جامعه جوان چون ایران بیاندیشیم.

** تدبیر و اقدام مسوولان و سازمان های مردم نهاد؛ راهبردی موثر در کاهش اعتیاد در زنان
اعتیاد یکی از مهم ترین آسیب های اجتماعی در جامعه کنونی محسوب می شود که می تواند پیامدهای ناگواری را به دنبال داشته باشد اما آن چیزی که امروزه از اهمیت بسیاری برخوردار شده گسترش این امر در میان زنان است به گونه ای که میل به مصرف مواد مخدر در زنان جوان در حال افزایش است؛ موضوعی که تنها با تدبیر و مشارکت خانواده ها؛ سازمان های مردم نهاد و مسوولان می تواند به تدریج حل شود.

روزنامه «آرمان» درگزارشی با درج عنوان «کاهش شروع سن اعتیاد در زنان»، آورد: پس از آنکه نتایج جدید شیوع شناسی اعتیاد اعلام شد، اظهار نظرات در این باره رنگ و بوی متفاوتی گرفته و هشدار‌ها در زمینه مصرف مواد مخدر افزایش یافته است. نتایج شیوع شناسی جدید اعتیاد نشان می‌دهد تعداد معتادان ایران تقریبا دو برابر شده‌است. نتایج این شیوع شناسی به روشنی تغییر الگوی مصرف مواد مخدر، کاهش سن اعتیاد و گرایش بیشتر زنان به استفاده از مواد مخدر را نشان می‌دهد.

در ادامه این گزارش آمده است: در سال‌های اخیر هشدار‌هایی در ارتباط با زنانه شدن آسیب‌ها و اعتیاد داده شده است. این مساله البته به معنای آن نیست که اکنون زنان بیشتر از مردان دچار آسیب‌های اجتماعی هستند یا اینکه تعداد زنان معتاد بیش از مردان معتاد است، بلکه آمارها نشان می‌دهد گرایش زنان به مواد مخدر و گرفتاری آنها در برخی دیگر از آسیب‌ها نسبت به قبل بیشتر شده است.

روزنامه «مردم سالاری» با درج عنوان «سن شروع اعتیاد در زنان کمتر از 30 سال»، نوشت: پیمایش ملی خانوار توسط سازمان بهزیستی کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شد که نتایج آن مدتی قبل مشخص شده بود، اما به دلیل ملاحظاتی که وجود داشت، مجریان این طرح بر آن شدند تا ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان مرجع انتشار اطلاعات و اخبار حوزه اعتیاد، نتایج این شیوع شناسی را منتشر کند. این پیمایش مانند تمام پیمایش‌هایی که در حوزه آسیب‌های ا‌جتماعی و اعتیاد در دنیا انجام می‌شود با مشکل کم گزارش دهی به علت قبح مسائلی همچون آسیب‌ها و اعتیاد روبه‌روست؛ این در حالی است که از طرف دیگر مواد‌مخدر در کشور ایران جرم محسوب می‌شود.

در ادامه این گزارش می خوانیم: از 53 میلیون نفر افراد بین 15 تا 64 سال کشور، 24.6 درصد به صورت خودسرانه مصرف داروهای اعتیادآور و مسکن در هفته گذشته داشته‌اند. همچنین بر اساس این پیمایش 2 میلیون و 808 هزار نفر از افراد، دارای مصرف مستمر مواد مخدر در هفته و ماه گذشته بودند. تریاک بیشترین ماده مصرفی در زنان است و پس از آن شیشه بوده و سوخته تریاک در رتبه سوم قرار دارند. به این ترتیب مصرف مواد مخدر در میان زنان در رتبه اول است. میانگین مصرف در جامعه زنان تغییری نکرده و نمی توان گفت اعتیاد جوان‌تر شده، بلکه سن شروع مصرف مواد‌مخدر در دهه 15 تا 29 سال تغییر کرده و زنان در این گروه سنی بیشتر به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا کرده‌اند.

روزنامه «ابتکار» با انتشار عنوان « تغییر الگوی اعتیاد از «شیشه» به «گُل»»، نوشت: در حال حاضر کشور با تغییر الگوی مصرف از شیشه به حشیش (گل) مواجه است و آنچه باعث شده مصرف خانواده حشیش و ماری‌جوآنا بیشتر گزارش شود، این نیست که شیشه از مصرف افراد حذف شده است، بلکه حشیش نیز به مواد مصرفی قبلی آن‌ها اضافه شده است و در حال حاضر جامعه با پدیده چند مصرفی روبه‌رو است.

در این گزارش به نقل از محسن روشن پژوه معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، آمده است: مصرف کنندگان گل 85 درصد مرد بوده که اغلب مردان مجرد هستند و تحصیلات آن‌ها کمتر از دیپلم و یا دیپلم است و حدودا 30 درصد آن‌ها بیکار هستند. 14.8 درصد از کسانی که گل مصرف می‌کردند دانشجو هستند و 3.7 درصد از مصرف کنندگان گل نیز دانش‌آموزان در حال تحصیل هستند. 19 درصد از مصرف کنندگان گل نیز به خاطر جلب توجه و 17 درصد نیز به خاطر مواجهه با مشکلات زندگی اقدام به مصرف این مواد کرده‌اند. 84.6 درصد از مصرف کنندگان گل و 15.4 درصد از مصرف کنندگان آن زنان هستند.

** تبریز؛ پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی
گردشگری یکی از مهم ترین صنعت های مهم در زمینه رشد و توسعه اقتصادی و گسترش فرهنگ ایران زمین محسوب می شود و توجه به امکانات و جاذبه های هر شهری می تواند، آن شهر را به قطبی مهم برای گردشگری در منطقه و جهان تبدیل کند. چنانکه سازمان کنفرانس اسلامی دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد به شمار می رود که تبریز را به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در 2018 میلادی معرفی کرده است و این امر فرصتی مناسب برای شناساندن جاذبه های این شهر به تمامی گردشگران خواهد بود.

روزنامه «اعتماد» در گزارشی با درج عنوان « تبریز 2018؛ فرصت‌هایی که از دست می‌رود»، می نویسد: هرچند تبریز با آثار تاریخی، بناها، غذاها و جاذبه‌های گردشگری خود انتخاب خوبی برای پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 به شمار می‌رود ولی جای خالی زیرساخت‌های میزبانی از گردشگران و عدم برنامه‌ریزی‌های مناسب، چشم‌انداز این رویداد را غبارآلود نشان می‌دهد. تبریز دیار شعر و ادب، فرهنگ و تاریخ، رنگ و لعاب و هزاران شگفتی دیدنی است. بازار تاریخی تبریز با تیمچه‌ها و سراهای مختلف که گنجینه و میراث جهانی یونسکو به شمار می‌رود، از خانه تاریخی علی مسیو گرفته تا خانه ارفع‌الملک که امروز برخی کاربری موزه دارند و برخی ویرانه‌های به حال خود رها شده‌اند.

در ادامه این گزارش می خوانیم: هر چند از باغ شهر کهن تبریز امروز چیز زیادی باقی نمانده و برج‌های مسکونی و تجاری جای درخت‌ها قد علم کرده‌اند، هر چند ریه‌های شهر بیش از هر وقت دیگری گرفته و این حجم از آلودگی شهری که اتفاقا صنعتی هم هست را تاب نمی‌آورند، ولی در کنار اینها تبریز را با تفرجگاه شاهگلی با آن عمارت کلاه فرنگی میانی و استخر چهار گوش هم می‌شناسند. زیبایی و پاکیزگی شهری، عنوان شهر بدون گدا، آب و هوای مناسب و نسیم‌های مدام، شاید همه و همه دست به دست هم داده‌اند تا تبریز 2018 به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی رقم بخورد.

روزنامه «قانون» در گزارشی با عنوان «تبریزی ها در انتظار گردشگران مسلمان»، می نویسد: سال 2017 هنوز به پایان نرسیده اما 57 کشور اسلامی مقصد خود را برای سال 2018 انتخاب کرده‌اند. شهر تبریز مقصد سفرهای کشورهای اسلامی در یک سال آینده میلادی است، شهری با بیش از ده‌ها جاذبه گردشگری که چشم هر بیننده‌ای را به خود جذب می‌کند. جاذبه‌هایی خیره‌کننده که توانست با 7 رای در کارگاه هشتمین اجلاس وزرای گردشگری سازمان همکاری‌های اسلامی از میان 6 رقیبش به عنوان مقصد گردشگری انتخاب شود.

در این گزارش آمده است: سازمان کنفرانس اسلامی معروف به سازمان همکاری اسلامی، دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد است که با عضویت 57 کشور گستره بیش از چهار قاره را در بر می‌گیرد. هر ساله این سازمان از میان کشورهای اسلامی عضو شهری را به عنوان «شهر نمونه گردشگری جهان اسلام» معرفی می‌کند. در اولین معرفی شهر قدس فلسطین در سال 2015 و در دومین معرفی شهر قونیه ترکیه در سال 2016 به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام معرفی شدند. برای سال 2017 نیز شهر مدینه عربستان به این عنوان انتخاب شد و در نهایت در سال 2018 قرعه فال به نام شهر تبریز درآمد. این انتخاب در اجلاس کارشناسان ارشد نهمین کنفرانس وزیران گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری‌ اسلامی در شهر نیامی پایتخت جمهوری نیجر انجام شد. حالا انتخاب تبریز به عنوان مقصد گردشگری کشورهای اسلامی در سال میلادی آینده به رویداد تبریز 2018 تبدیل شده است. رویدادی که به گفته زهرا احمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فرصتی برای معرفی ایران به عنوان کشوری ناشناخته با میراث کهن و پرجاذبه است. کشوری که می‌خواهد سهم خود را در گردشگری دنیا داشته باشد. اما سوال اینجاست که آیا تبریز برای این رویداد آماده است؟

روزنامه «دنیای اقتصاد» در مطلبی با انتشار عنوان «شمارش معکوس برای «تبریز 2018»» نوشت: تبریز اکنون پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی محسوب می شود. با وجود تاکید بر برگزاری افتتاحیه «تبریز 2018» در دی ماه از سوی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، قرار شد به دلیل مسائلی مانند سرمای تبریز در دی ماه و مصادف شدن با تعطیلات سال نوی میلادی، در مورد زمان دقیق افتتاحیه پس از بررسی‌های بیشتر تصمیم‌گیری ‌شود.

در ادامه این مطلب به نقل از اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی، می خوانیم: اقدامات مهمی چون فراهم آوردن امنیت گردشگران برای برگزاری تبریز 2018 انجام شده است. ازجمله کارهای ارزشمند صورت ‌گرفته این است که همه زیرساخت‌های لازم برای تامین امنیت و میزبانی از گردشگران خارجی انجام شده، کمیته امنیت گردشگران خارجی کار خود را آغاز کرده و هر آنچه لازم بوده برای امنیت گردشگران پیش‌بینی شده است. صدور ویزای الکترونیکی برای مسافران ورودی به تبریز آغاز شده ولی با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد، از وزارت خارجه می‌خواهیم تا به دفتر نمایندگی‌اش در این استان اجازه دهد تا با اختیار کامل در این باره اقدام کند؛ چرا که قطعا در سال 2018 این محدودیت پاسخگوی تقاضای ما نخواهد بود.

*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار:فاطمه مهدوی**انتشار دهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**9128**9131
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۴۳۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ منتشر می‌شود

کلید اولیه نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از تاریخ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آزمون اختصاصی هر یک از گروه‌های آزمایشی نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در ۴۱۲ شهرستان و بخش مختلف کشور در روز‌های پنجشنبه ۶ اردیبهشت و جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد.

یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ نفر در نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۷۲۹ هزار و ۶۵۶ نفر زن و ۴۳۲ هزار و ۸۶۲ نفر مرد هستند.

تمامی دفترچه‌های سوالات نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در سایت سازمان سنجش منتشر شده است.

نوبت اول کلید اولیه آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از تاریخ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می‌گیرد و داوطلبان می‌توانند از سه شنبه ۱۱ اردیبهشت تا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت هر گونه مطلبی در خصوص سوالات و کلید آزمون دارند، منحصراً از طریق سیستم پاسخگویی الکترونیکی به سازمان سنجش اعلام کنند.

بر اساس اعلام رئیس سازمان سنجش پس از برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در تیرماه، نتایج اولیه به صورت کارنامه در نیمه مردادماه ۱۴۰۳ منتشر می‌شود.

دیگر خبرها

  • آزمون سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده تکرار می‌شود
  • کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده برگزار می‌شود
  • آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده برگزار می شود
  • با تخلفات کنکور امسال بلافاصله برخورد شد
  • قدردانی وزیر علوم از دست‌اندرکاران حفظ سلامت کنکور
  • یک‌بار دیگر کنکور ویرانگر!
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ منتشر می‌شود
  • برگزاری گردهمایی استانی مجموعه‌های نخبه‌پرور یزد و اصفهان
  • غیبت ۱۳۷ کنکوری در مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه/ علاوه بر فرصت مجدد آیا سهمیه‌ای به داوطلبان اختصاص داده می‌شود؟ +فیلم
  • برگزاری آزمون کنکور سراسری ۱۴۰۳ در تبریز